26.11.11

Neutralisatie

INTRO-DEDUCTIVE destraction

a dictionary dictates:
oblique
obliterate
oblivion

?

command: extract (distract) a message?

lique
literate
livion

like literature, live on

live on like literature: to be embedded in lifeless substances that are brought to an imagined life through the imaginative mind of the reader; to live every now and then

HOOFD: MIDDEn: neutraal
(Nu verder in ABN ipv AB-EN)
Het zich afzijdig houden van zaken wordt politiek correct een "neutrale positie" genoemd. Afzijdigheid is, helaas o gemakzuchtigen, ook een bepaalde positie. Desinteresse, angst, arrogantie. Maar ook: twijfel, uitzichtloosheid, wantrouwen. Het zijn dus niet allemaal strikt verwijtbare voedingsbodems, daarentegen wel situaties die vragen om verbetering. Het bestaan van een zogenaamde neutrale positie wordt daarom strikt gezien in een ideale situatie direct opgevolgd door een roep om hulp: wij willen van die neutrale positie af.

Daar tegenover staan posities die de idee van neutralisatie aanmatigend proberen te verspreiden, bevorderen en in de praktijk te ontwikkelen. Neutralisatie zou een positief gebeuren zijn, waarbij kwalijke eigenschappen worden uitgewist. Ik zeg: sporen van leven worden uitgewist, onbehandeld afgekeurd, bevooroordelend en vroegtijdig geschrapt, zonder serieus vizier neergemaaid en onder zoden gestoken. Neutralisatie is het beëindigen van leven, het promoten van een dode samenleving, de ambitie tot genocide. "Neutraal" is een fictie, een begrip dat gehanteerd kan worden als ondersteuning van abstracte gedachtevorming, maar nooit verward moet worden met zaken uit de categorie "concrete werkelijkheid". Het is een verzaking van menselijkheid, en ontleent aan dat principe het recht tot overkoepelend oordelen, tot statistisch bijschaven en tot beschamperen van het principe van individuele waardigheid.

einde van DEEL 1

1 comment:

Willem Doreleijers said...

ja! Neutraliseer de Afzijdigheid!